Gyorsan elkészíthető egytálétel.
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy vízzel kiöblített lábasba tesszük, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.
Amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy deszkán felaprítjuk.
A túrót villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a búzadarát és a fűszereket. Majd a spenótot is. Jól elkeverjük a masszát, és legalább egy órát hagyjuk állni.
Főzővizet forralunk és enyhén megsózzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és a lobogó vízbe tesszük főni. Akkor van készen, ha feljön a víz felszínére.
A gombócokat kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálba tesszük a felolvasztott vajat, majd a gombócokat. Megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben átpirítjuk, és langyosan kínáljuk.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 584
- % Napi érték *
- Zsír 33g51%
- Szénhidrát 30g10%
- Fehérje 40g80%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy vízzel kiöblített lábasba tesszük, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.
Amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy deszkán felaprítjuk.
A túrót villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a búzadarát és a fűszereket. Majd a spenótot is. Jól elkeverjük a masszát, és legalább egy órát hagyjuk állni.
Főzővizet forralunk és enyhén megsózzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és a lobogó vízbe tesszük főni. Akkor van készen, ha feljön a víz felszínére.
A gombócokat kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálba tesszük a felolvasztott vajat, majd a gombócokat. Megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben átpirítjuk, és langyosan kínáljuk.