Spenótos túrógombóc

spenótos túrógombóc

Gyorsan elkészíthető egytálétel.

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
2 főre
 20 dkg spenót levél
 25 dkg tehéntúró
 7 dkg parmezán sajt
 3 dkg vaj
 1 darab tojássárgája
 1 evőkanál (csapott) búzadara
 3 evőkanál (púpozott) finomliszt
 2 csipet szerecsendió (elhagyható)
 só, bors ízlés szerint
1

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy vízzel kiöblített lábasba tesszük, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.

2

Amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy deszkán felaprítjuk.

3

A túrót villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a búzadarát és a fűszereket. Majd a spenótot is. Jól elkeverjük a masszát, és legalább egy órát hagyjuk állni.

4

Főzővizet forralunk és enyhén megsózzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és a lobogó vízbe tesszük főni. Akkor van készen, ha feljön a víz felszínére.
A gombócokat kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük.

5

Egy tűzálló tálba tesszük a felolvasztott vajat, majd a gombócokat. Megszórjuk sajttal.

6

Előmelegített sütőben átpirítjuk, és langyosan kínáljuk.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 584
% Napi érték *
Zsír 33g51%
Szénhidrát 30g10%
Fehérje 40g80%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

KategóriaCímkék

Ingredients

2 főre
 20 dkg spenót levél
 25 dkg tehéntúró
 7 dkg parmezán sajt
 3 dkg vaj
 1 darab tojássárgája
 1 evőkanál (csapott) búzadara
 3 evőkanál (púpozott) finomliszt
 2 csipet szerecsendió (elhagyható)
 só, bors ízlés szerint

Directions

1

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy vízzel kiöblített lábasba tesszük, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.

2

Amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy deszkán felaprítjuk.

3

A túrót villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a búzadarát és a fűszereket. Majd a spenótot is. Jól elkeverjük a masszát, és legalább egy órát hagyjuk állni.

4

Főzővizet forralunk és enyhén megsózzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és a lobogó vízbe tesszük főni. Akkor van készen, ha feljön a víz felszínére.
A gombócokat kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük.

5

Egy tűzálló tálba tesszük a felolvasztott vajat, majd a gombócokat. Megszórjuk sajttal.

6

Előmelegített sütőben átpirítjuk, és langyosan kínáljuk.

Spenótos túrógombóc
>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings