Spenóttal és tofuval töltött gombafejek

Spenóttal és tofuval töltött gombafejek

Vendégváró falatkának is kiválóak ezek a spenóttal és tofuval töltött gombafejek.

Értékelés

MegosztásTweetSaveMegosztás

Hozzávalók1 adag

2 főre
 4 darab nagyobb gombafej (kb. 35 dkg)
 50 dkg spenótlevél
 25 dkg füstölt tofu
 2 gerezd fokhagyma
 5 dkg lilahagyma
 0,50 gal petrezselyem
 4 evőkanál olaj
 fűszerek (só, bors, stb.) – ízlés szerint
 sörélesztőpehely (opcionális)

1

A friss spenótot megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd olajon pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Fokhagymát aprítunk bele.

2

Amikor összeesnek a levelek, beledobjuk a kockákra vágott tofut és az egészet kavargatjuk még 3 percig.

3

Ezután hagyjuk kihűlni, majd rakunk még bele felkockázott lilahagymát és felvágott petrezselymet. A tofukat villával összetörjük, az egészet jól összekeverjük. Ez a töltelék.

4

A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, a szárakat kivágjuk és félrerakjuk. A gombafejeket olíva olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd púposra töltjük a töltelékkel.

5

A gombákat tepsibe rakjuk, megszórjuk sörélesztőpehellyel sajt helyett, és 10–20 perc alatt megsütjük.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 397
% Napi érték *
Zsír 20.5g32%
Szénhidrát 20.5g7%
Fehérje 35g70%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Ingredients

2 főre
 4 darab nagyobb gombafej (kb. 35 dkg)
 50 dkg spenótlevél
 25 dkg füstölt tofu
 2 gerezd fokhagyma
 5 dkg lilahagyma
 0,50 gal petrezselyem
 4 evőkanál olaj
 fűszerek (só, bors, stb.) – ízlés szerint
 sörélesztőpehely (opcionális)

Directions

1

A friss spenótot megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd olajon pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Fokhagymát aprítunk bele.

2

Amikor összeesnek a levelek, beledobjuk a kockákra vágott tofut és az egészet kavargatjuk még 3 percig.

3

Ezután hagyjuk kihűlni, majd rakunk még bele felkockázott lilahagymát és felvágott petrezselymet. A tofukat villával összetörjük, az egészet jól összekeverjük. Ez a töltelék.

4

A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, a szárakat kivágjuk és félrerakjuk. A gombafejeket olíva olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd púposra töltjük a töltelékkel.

5

A gombákat tepsibe rakjuk, megszórjuk sörélesztőpehellyel sajt helyett, és 10–20 perc alatt megsütjük.

Spenóttal és tofuval töltött gombafejek
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Send this to a friend