Egy igazi nyári különlegesség. Tálalhatjuk melegen, de hűtve is kiváló.
A paprikát, megmosva, félbevágva, kicsumázva 160 fokon megsütjük (kb. 25–30 perc ).Megjegyzés: ha zacskóba tesszük 10 percre, könnyebb eltávolítani a héját.
A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon átpirítjuk és felöntjük az előre elkészített alaplével. Ha felforrt, beletesszük a kikapart sült paprika húsát.
Botmixerrel pépesítjük és a tejfölt hozzáadjuk.
A tűzhelyre visszatéve még sóval, borssal ízesítjük és kiforraljuk.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 270
- % Napi érték *
- Zsír 14g22%
- Szénhidrát 22.1g8%
- Fehérje 10.4g21%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A paprikát, megmosva, félbevágva, kicsumázva 160 fokon megsütjük (kb. 25–30 perc ).Megjegyzés: ha zacskóba tesszük 10 percre, könnyebb eltávolítani a héját.
A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon átpirítjuk és felöntjük az előre elkészített alaplével. Ha felforrt, beletesszük a kikapart sült paprika húsát.
Botmixerrel pépesítjük és a tejfölt hozzáadjuk.
A tűzhelyre visszatéve még sóval, borssal ízesítjük és kiforraljuk.