Cukrosmadzag – a cukorbetegség gyógyítása egy eltitkolt gyógyszerrel? Ne dőljön be!

Cukrosmadzag - A legújabb átverés. Ne dőljön be!

Az emberi találékonyságnak nincs határa, különösen, ha mások becsapásáról van szó. A beteg ember kiváló célpont: a gyógyulás reményében olyan ígéreteket is hajlandó elhinni, amelyek a józan (betegségtől nem érintett) szemlélő számára irreálisak. A beteg embereknél, különösen a nehezen vagy nem gyógyítható betegségekkel küzdőknél sokszor az egyszerű, de jól hangzó hazugságok is beválnak. A „siker” pedig szinte garantált azoknak, akik kifinomult módszereket alkalmaznak a megtévesztésre.

Az utóbbi napokban egy ilyen kifinomult átverés szedi áldozatait. Olyan betegeket céloznak meg, akik a legmodernebb szerekkel sem gyógyíthatóak meg teljesen, ezért egész életükben kezelésre szorulnak – mit meg nem adna egy ilyen beteg, ha pár nap alatt elfelejthetné a betegségét! A történet tálalásához egy jól ismert és elismert oknyomozó újságírót „hívnak segítségül” – az ő neve és az általa képviselt műsor imázsa hitelesíti a történetet. A történet szereplője még egy jó nevű orvos és egy jó nevű rendelőintézet.

Cukrosmadzag - a cukorbetegség gyógyítása egy eltitkolt gyógyszerrel? Ne dőljön be!Főszerkesztőnk, Dr. Fövényi József nevével és fotójával is visszaéltek, az „Egészségkalauz.hu”, egy ismert egészségügyi portál nevével ajánlják a „Dialine nevű csodaszert”.

Az átverés szervezői, haszonélvezői az emberi psziché jó ismerői: a történetben szóba kerül a gyógyszeripar összeesküvése, és némileg rájátszanak a magyar egészségüggyel, a gyógyszerek finanszírozásával kapcsolatos elégedetlenségre is. Az indulatok és remények csúcsra járatása után az olvasó megkapja a lehetőséget, hogy jutányos áron megvásárolhassa a szert, amely végleges gyógyulást hoz, mellékhatásmentesen. Minden tökéletesen profi módon van megszervezve: a félrevezető infókat tartalmazó és a termékforgalmazást szolgáló honlap lenyomozhatatlan, még archiválni sem lehet tartalmát az ilyen célra használható weboldalakon.

Cukrosmadzag - a cukorbetegség gyógyítása egy eltitkolt gyógyszerrel? Ne dőljön be!

Már a felvezetés is tökéletes. Sváby András személye és a Heti Napló című műsor eleve bizalmat kelt ahhoz, ami ez után következik: Az oknyomozó újságíró leleplezi a gyógyszerészek összeesküvését. Akik hajlamosak hinni az ilyen összeesküvés-elméletekben, azonnal igazolva látják magukat.
A szkeptikusabb olvasók számára azonban már innen bűzlik az egész történet. Azok egy része viszont, akik érintettek, együttérzéssel olvassák az újságíró (állítólagos) történetét, aki, miután kiderült róla, hogy cukorbeteg, nyomozásba kezdett azzal kapcsolatban, hogyan használják ki a lakosságot a „pénzéhes gyógyszerészek és orvosok”.

A „riport” szerint

kiderült, hogy a fejlett országokban már régen feltaláltak egy készítményt erre a betegségre. A cukorbetegséget Európában 14-20 nap alatt kikezelik, szemmel látható a javulás.

Ezt már tényleg csak az hiszi el, aki nagyon hinni szeretne. Ugyanis az 1-es típusú cukorbetegség sajnos nem gyógyítható a jelenleg elérhető módszerekkel és szerekkel. Az elpusztult vagy rosszul működő hasnyálmirigysejtek működése nem állítható vissza teljesen, 1-es típusú cukorbetegség esetén inzulinpótlás (a cukoranyagcserében kulcsszerepet játszó hormon). A 2-es típusú diabéteszben pedig az inzulintermelésre vagy a cukoranyagcserére ható gyógyszerek segítenek egyensúlyban tartani a vércukorszintet (több kutatás szerint bizonyos feltételek mellett a 2-es típusú cukorbetegség visszafordítható állapot – a szerk.). Ezek a kezelések nem hoznak gyógyulást, azonban alkalmasak arra, hogy a vércukorszint nagyjából a normál tartományban maradjon. A cukorbetegséget okozó eltérések hosszú idő alatt sem korrigálhatóak, nemhogy 14-20 nap alatt…

Mi folyik itt tulajdonképpen?
– teszi fel a kérdést az újságíró.
Csak egyetlen szakember egyezett bele, hogy megválaszolja ezt a kérdést. Elismert orvos, professzor, az EndoCare Endokrinológiai Központ vezető specialistája – Dr. Major Judit.

Cukrosmadzag - A legújabb átverés. Ne dőljön be!

Csakúgy, mint Sváby András, Dr. Major Judit is létező személy, ráadásul az említett endokrinológiai központ is megtalálható az interneten. A felületes szemlélő számára az is hihető, amit a doktornő szájába adnak:

Igazi népirtás és pénzrablás zajlik Magyarországon. Mint általában, tudatlan csürheként tekintenek ránk és pénzt próbálnak keresni rajtunk. Már sokszor próbáltam felhívni erre a figyelmet, de senki se próbálja megoldani ezt az ügyet. Nézze csak meg, milyen gyógyszerek kaphatóak a gyógyszertárakban cukorbetegségre. X, Y, Z és társai. Ezek mind előző generációs gyógyszerek. Ezek valójában nem gyógyítják a cukorbetegséget, csupán csak szabályozzák a vércukorszintet! Például Európában már 10 éve biztosan nem használják őket. Európában egy cukorbeteg csak elmegy a gyógyszertárba és megveszi a megfelelő olcsó készítményt, egy hétig szedi és már minimálisra csökkennek a tünetei. Nálunk ilyen gyógyszert patikában nem vesz – csak olyat, amelyet mindig újra és újra meg kell vennie – állandó pénzkidobás.

Nem kicsit ironikus, amikor az átverés szerzői a tudatlan csürhéről és a gátlástalan átverésről prédikálnak, még ha ilyen közvetett módon is (a doktornő szájába adva ezeket a szavakat)… Az egyértelműen nem igaz, hogy Európában (mi is ott vagyunk!) már 10 éve más gyógyszereket használnának, mint nálunk – az egész kontinensen nagyjából ugyanúgy zajlik a cukorbetegség terápiája. Sajnos, sehol nem tudják gyógyítani, Svájcban ugyanúgy nem, mint nálunk.

Tudom, ki áll emögött. Konkrét neveket nem mondok. De ez egy igazi gyógyszertármaffia. És mindez a legmagasabb körökben zajlik. Az egyszerű orvosoknak ehhez persze semmi közük, ők csak csavarok a hatalmas gépezetben. Ők azt írják fel, amit mondanak nekik. Az az igazság, hogy minden betegség kezelésére vannak ajánlott gyógyszerlisták. Az orvosok csak ezek közül választhatnak mit írnak fel. Önkényesen nem írhatnak fel mást, különben eltávolítják őket az orvosi gyakorlatból. És ki állítja össze ezeket a listákat? Pontosabban jobb úgy feltenni a kérdést –kinek a befolyása alatt és kinek az érdekében szerepelnek egyes gyógyszerek ezen a listán. Képzelje csak el, mennyivel növekszik a gyógyszer eladása, ha felkerül erre a listára. Természetesen ezeket a listákat a nagy gyógyszeripari vállalatok részvételével állítják össze, amelyek a magyar népen élősködnek. A legrosszabb, hogy ezek a cégek külföldiek, általában amerikaiak. Ez különösen igaz a cukorbetegség kezelésére. Mert egyszerűen nincs kiút és az ember folyamatosan szedi a gyógyszereket, aztán egyszerűen feladja.

Ezt megint a doktornő mondja – állítólag. Egy egyszerű kérdés: miért van az, hogy ezek a „gonosz gyógyszercégek” vagy az ún. gyógyszertármaffia csak a magyar lakosságnak nem teszik hozzáférhetővé a valódi gyógyulást hozó szereket? Hát sajnos azért, mert mint említettem, ilyenek sajnos nincsenek, csak az átverésnek megágyazó koholmányban.

Azonban legalább 10 éve a cukorbetegség nem tekinthető gyógyíthatatlan betegségnek. Könnyen, egyszerűen, biztonságosan kezelhető. Tavaly ősszel én és körülbelül még 30 endokrinológus kollektív levelet írtunk az Egészségügyi Minisztériumnak. Ez az utolsó hely, ahova fordulhatunk országunkban, de választ még mindig nem kaptunk… Elképzelni se tudom miért hallgatnak.

Nekem van egy tippem, hogy miért nem kaptak válasz az orvosok (mármint azon túl, hogy az egész sztori, így a levélírás is hazugság): hát azért, mert nemcsak ők, hanem az Egészségügyi Minisztérium sem létezik (már 2002 óta).

És végül következik a katarzis:

kiderül, hogy a doktornő és kollégái ÁLLÍTÓLAG kifejlesztettek egy szert, amit már embereken is kipróbáltak, és a vizsgált betegek 93%-ánál visszaállította a normál anyagcserét és 100%-ban mellékhatásmentes. „Természetesen” patikában nem lehet kapni, hiszen a gyógyszermaffiának ez nem érdeke… Érdekes, hogy megemlítik, hogy „az Egészségügyi Minisztérium támogatja a termék gyártását és társadalmi programot szervezett”, jóllehet pár sorral följebb ég arról volt szó, hogy a nem létező minisztérium tudomást sem vett az orvosok leveléről.
Az oldal alján megtalálható az a link, ahonnan megrendelhető a termék, természetesen féláron, potom 10 000 forintért. Ott közlik az összetételét is (vázlatosan), de ez túl sok szót nem érdemel: a feltüntetett növényi összetevők bizonyosan nem gyógyítják meg a cukorbetegséget. De mindegy is, a stratégia feltehetőleg az, hogy sok embernek eladjanak rövid idő alatt egy-egy dobozt. Mire a vásárlók rájönnek, hogy az ablakon dobták ki a pénzüket, a weboldalaknak és a terméknek se híre, se hamva…

Merthogy, ha valakinek az eddigiek alapján nem lenne világos,

az egész egy hatalmas átverés!

Nem Sváby András készítette a riportot, az ő nevével, fotójával, műsora nevével és logójával csak visszaéltek. Nem dr. Major Judit nyilatkozik (bár ő is létező személy), és az egésznek semmi köze az EndoCare Endokrinológiai Központhoz (a Központ nevét is csak a csalás hitelesebbé tételéhez használták). Mindkét érintettel, Sváby Andrással és dr. Major Judittal beszéltem, mindketten megerősítették, hogy visszaéltek a nevükkel, semmi közük nincs a propagált termékhez. Érdekesség, hogy dr. Major Juditnak csak a nevével éltek vissza: a nála feltüntetett fotón nem ő szerepel, hanem egy stockfotógyűjtemény egyik darabját használták fel (amely fotó egyébként számos internetes oldalon, cikkben megtalálható illusztrációként). Az egész „riport” szemenszedett hazugság, amit pusztán azért konstruáltak meg, hogy egy feltehetőleg semmire (de cukorbetegség gyógyítására biztosan) nem jó szert eladjanak. Ami egyébként nem gyógyszer, nem is étrend-kiegészítő, hanem engedély, bejelentés nélkül forgalmazott illegális termék. Az elkövetők több ponton is törvényt sértettek, de mint oly sok hasonló esetben valószínűleg ők is röhögnek a markukba, amíg a hatóságok lefolytatják és feltehetőleg eredmény nélkül lezárják vizsgálataikat.

Mi ebből a tanulság?

Semmi új: nem mind arany, ami fénylik. Irreális ígéretek esetén érdemes elővenni a józan észt, s még jobb, ha egy szakemberrel is konzultálunk. Soha nem szabad olyan oldalról rendelni, amelynek üzemeltetője nem azonosítható, s az, hogy ismert ember nevét is felhasználják a promócióban (mint láthattuk, illegálisan), az ma már inkább gyanúra adhat okot, nem pedig bizalomra…

Forrás: kodpiszkalo.blog.hu – 2019.12.09.

Megjelent: DiabFórum magazin 2019/5. – december (4-6. oldal)

Összes hozzászólás

 • Kalányosné szerint:

  Sajnos én is az átvertek közé tartozom. Férjemnek rendeltem. Én naivan hittem a javulás reményében. Megrendeltem, nagyon sok pénzbe került. Nem hogy javult, inkább romlott az állapota. Magasak a cukor értékek, a Dialine szedés előttinél. Mindenkinek azt ajánlom ne döljön be a szépen hangzó ígéreteknek.

 • Patai Frankné szerint:

  Károsított szemely vagyok Dialinnel.Van számlán bizonyitekom

 • >
  Close Popup

  A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

  Close Popup
  Adatvédelmi beállítások elmentve!
  Adatvédelmi beállítások

  Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

  Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

  Technikai Cookie-k
  Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

  Összes tiltása
  Save
  Összes engedélyezése
  Open Privacy settings
  Send this to a friend