A zab lassan felszívódó szénhidráttartalma segít a vércukor stabilizálásában.
Válasszuk szét a tojásokat, tegyük külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverjük hozzá az eritritet fehéredésig.
A zabpehelylisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket – fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint.
Verjük fel a tojások habját, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a keverékhez.
Végül kiolajozott pitesütő formába (24 cm-es) öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük.
adag szelet
adag 1
- Mennyiség adagonként
- Kalória 156
- % Napi érték *
- Zsír 5.9g10%
- Transzzsír 0g
- Szénhidrát 16.3g6%
- Fehérje 8.3g17%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
Válasszuk szét a tojásokat, tegyük külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverjük hozzá az eritritet fehéredésig.
A zabpehelylisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket – fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint.
Verjük fel a tojások habját, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a keverékhez.
Végül kiolajozott pitesütő formába (24 cm-es) öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük.