fruktóz

fruktóz: gyümölcscukor. A répacukornál édesebb, a vércukrot igen lassan emeli, ezért diétás cukorként is használható. Napi fogyasztása normális testsúlyú cukorbetegeknél 50 g-ig megengedett, de mivel jelentősen megemeli a trigliceridszintet, inkább ennél kisebb mennyiségben és óvatosan használandó, elsősorban befőzéshez, sütemények, torták készítéséhez.

>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése